Minuman Soya Dari Sumber Non-GMO Pilihan Terbaik

By | January 30, 2016

esp pilihan ku

ESP ni memang antara produk yang paling laris di semua cawangan Shaklee.. Even fatim sendiri pun, akan minumnya setiap pagi. Lebih-lebih lagi, fatim ni masih menyusukan bayi 6 bulan dan jaga anak umur 2 tahun.. Memang penat sangat.. Mana taknya.. Dengan kenakalan kakak, di tambah lagi dengan tangisan si adik, setiap kali di letak atas tilam..

Dia lebih suka di kendong.. huhuuu.. Nasib baiklah fatim setiap pagi mengamalkan ESP plus suplemen ibu menyusu. Kalau tak, memang fatim cepat lembik.. Yelah kan, mana lagi nak layan anak-anak, mana lagi nak layan customer, mana lagi nak layan downlines.. customer dengan downlines ni orang yang penting.. Jadi, semua kena layan dengan baik..heheehee..

Berbalik pada cerita ESP ni, ESP ni tak de perisa tambahan macam jus, k.. Ini adalah disebabkan oleh kerana Shaklee ingin nak mengekalkan rasa soya tu sendiri.. Lebih masyukkk..hehee.. Sebenarnya banyak kelebihan ESP ni yang membuat ramai ibu di Malaysia, memilih ESP sebagai minuman bersarapan. Bukan setakat untuk mengekalkan tenaga seharian, ia juga boleh mencantikkan kulit… Memang terbaikkk…hehe

ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol. Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones

Haa yang saya nak tekankan iaitu soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dengan shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

Ramai yang tanya, apa istimewanya Non-GMO ni??? Ramai yang tak tahu, sebenarnya mana-mana produk GMO ni, sangat merbahaya kepada kesihatan, dan ia boleh menyebabkan bermacam-macam penyakit seperti alergi, toksik, kanser… tu memang common laa kann..

Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab tu, kalau you all nak beli protin dari sumber soya.. pastikan you all baca dulu labelnya, pilih produk yang berlabel NonGMO.. Jangan beli sebab murah or sebab rasa sedap or sebab ikut ikutan.. or sebab nak dapat barang free.. hargai dan sayangi lah badan anda. InsyaAllah nanti fatim kongsikan lagi bahaya GMO yang harus anda ketahui.. .

Setiap pagi, fatim suka minum ESP campur dengan plain water.. Memang sedap.. terasa begitu segar..hehee.. No wonderlah, ESP ni jadi hot stuff.. hehee.. the best ever brand in the world…. No wonder la ESP ni selalu sold out dan ia menjadi hot item di kalangan customer-customer fatim.. customer-customer adalah rakan fatim.. Daripada grup fatim sahaja, puluhan ribu ESP tin laris setiap bulan..

Nak tahu kenapa ? Sebab ESP menjadikan kulit cantik, halus,gebu,berseri, anjal.. ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka. ESP memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih.. ESP suplemen asas untuk badan sihat, langsing, awet muda

Try a glass of ESP today and you will ask for more. Better late than never. Jadi buatlah pilihan bijak memilih protein dari sumber soya Non-GMO

Ingat ya soya dari sumber GMO memberi risiko penyakit berkaitan kanser dan allergic...hihi.. saje bagi ayat penutup yang menakutkan (lepas ni semua pergi check label tin soy protin masing2…GMO or nonGMO. hihi).


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge