3 Langkah Penting Untuk Menurunkan Berat Badan Dengan Cepat

By | January 27, 2016

Assalamualaikum 🙂

Fatim pasti masih ramai lagi yang mencari-cari tips yang dapat membantu mereka untuk menurunkan berat badan dengan cepat. Betul tak?

Namun, sayangnya, masih ramai lagi yang tak tahu, apa langkah-langkah penting untuk kuruskan badan dengan selamat dan cepat. Walaupun banyak produk untuk kurus di jual sekarang, ia belum pasti dapat menjamin badan anda akan kekal kurus dan bukan sekadar kurus yoyo.

Tahu tak kenapa fatim panggil kurus yoyo? Bila anda beli produk A untuk kurus, anda boleh kurus dengan cepat. Tetapi, bila anda berhenti ambil produk A, tubuh anda akan kembali gemuk semula. Nak tak nak, anda terpaksa kekal mengamalkan produk A, walaupun hakikatnya anda dah mulai rasa bosan dan mual untuk mengamalkannya.

Tetapi, jika anda menggunakan langkah yang betul untuk kurus, anda tidak akan perlu melalui situasi kurus yoyo seperti yang fatim terangkan di atas. 🙂

3 langkah untuk kurus

 

Setiap langkah yang bakal fatim terangkan adalah menggunakan suplemen Shaklee. Jika anda cenderung pada produk jenama lain, tetapi mempunyai langkah seperti yang bakal fatim terangkan di bawah, pun boleh teruskan dengan produk yang anda suka. 🙂

Langkah pertama: Detox

alfalfa + herblax

  • Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.
  • Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum
  • Suplemen yang sesuai untuk detox adalah : Herb-Lax atau Alfalfa Complex
  • Bagi mereka yang mengalami masalah sembelit, di galakkan untuk mengambil Herb-Lax
  • Manakala, bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit, bolehlah mengambil Alfalfa Complex
  • Pengambilan Herb-lax tidak digalakkan untuk ibu menyusu, kerana dikhuatiri, bayi anda akan mengalami masalah cirit-birit.
  • Memadailah untuk anda mengambil Alfalfa Complex, kerana di samping membantu untuk detox, Alfalfa Complex membantu meningkatkan kuantiti susu ibu.

Langkah Kedua: Bakar Lemak

lecithin + omega

  • Proses ini boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard.
  • Lecithin turut dikenali sebagai “pengemulsi semulajadi“, kerana ia berupaya untuk melekat pada lemak, dalam erti kata lain, ia menyebabkan lemak terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.
  • Lecithin tidak dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh tubuh.
  • Pengambilan makanan seharian yang seimbang adalah sangat penting, tidak kira apa jenis supplemen yang anda ambil untuk menguruskan badan.
  • Anda perlu mengurangkan pengambilan lemak dan minyak, rajin bersenam dan banyakkan minum air.
  • Berdasarkan pengalaman fatim, pengambilan Omega Guard dapat memberikan kesan yang lebih cepat untuk membakar lemak, berbanding Lecithin.
  • Minum air putih sekurang-kurangnya 3L sehari.

Langkah Ketiga: Bina Otot

cinch shake mix dan esp

 

  • Protein sangat diperlukan untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, mengawal nafsu makan serta menjaga otot bebas lemak
  • Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sehingga 35%.
  • Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau ESP
  • Bagi ibu yang menyusu, anda dinasihatkan untuk mengambil ESP atau Meal Shakes kerana ia membantu mempercepatkan penghasilan susu badan di samping memekatkan susu ibu.
  • Anda pasti tertanya-tanya, adakah pengambilan protein sangat perlu dalam menurunkan berat badan? Jawapannya adalah YA.
  • Ini adalah kerana, semasa penurunan berat badan, lemak akan diuraikan daripada badan, jadi, otot akan diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.
  • Bagi anda yang ingin menurunkan berat badan, pastikan anda mengambil protein di dalam diet harian anda.
  • Ini adalah kerana, protein akan membantu untuk meningkatkan tindakan metabolisme tubuh.
  • Antara diet protein yang boleh anda ambil, adalah : kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu (keju, susu. yogurt), kekacang, avokado, ayam dan tauhu

Testimoni Mereka Yang Mengambil Set Kurus Shaklee

 

Waa.. bagusnya cinch.. Patutlah cust sy amik cinch.. makan mcm biasa xde diet2 sgt tp exercise seminggu sekali je utk suka2.. Tup2 dia timbang badan belum pun smpai sebulan dah kurang 5kg.. Lepas tu seluar yg xboleh butang pun langgar plak tu.. banyak hilang inchi. 

 

Salam.. Nk share, 1 canister cinch + 1 bottle Lecithin, lost 4kg.. Nak sambung lg next canister, nk trus loose weight smpai achieve target! Yg penting xrasa lapa, xganggu pun production susu sbb msih fully breastfeed bby.. 🙂

Salam.. Saya nak share testimoni.. 

Mak saya mengalami lebihan berat badan… Doc mengarahkan dia menurunkan berat badan.. Saya pun cadangkan agar mak saya ambil set lecihtin + herba-Lax + cinch.. Dalam 2 minggu berat beliau turun 1.8kg.. Sedangkan selama ni berat mak saya cukup susah nak turun.. Agaknya berapa kg pulak kalau dalam tempoh sebulan? Mungkin 4kg? Tak mustahil kan?

Baru 2 bulan ambik herb-lax + lecithin + cinch shake.. dari baju saiz 50 dh boleh pakai saiz 46 arini.. ni yg lg semangat nk teruskan ni.. Alhamdulillah..

“I gained even more weight in the three months after my daughter was born. This began to take a toll on my self-confidence, so I started the Cinch Inch Loss Plan. Not only has my body changed, the way I look at food also changed. I’ve gotten back into running and some better-looking jeans! I realize now how very important it is for me to be healthy so that I can be around for my daughter a long time.”

 

Salam akk.. 21/5, berat sy 58kg.. 1st day gna vit shakle.. 23/5 sy timbng plk, jd 59.8 … arini sy timbang 55.1kg.. Alhamdulillah akk. Gembira sgt. patut bju dh muat.

BUY-NOW-BUTTON (1)

Berminat untuk memiliki set kurus Shaklee? Klik button untuk membuat pesanan.

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge