Kenali Simptom Gastrik Dan Atasinya Secara Semulajadi

By | January 15, 2016

Apakah Gastrik?

Gastrik merupakan penyakit bengkak pada bahagian dinding perut. Jika ia dibiarkan melarat, ia boleh menjadi ulser perut.

Jom layan video best ni, yang berkaitan dengan pengalaman seorang customer shaklee yang dah mengidap sakit gastrik selama 10 tahun.  Nak tahu apakah ikhtiar yang dia buat bagi merawat penyakit sakit gastrik ni?

 

 

simptom gastrik

Simptom-Simptom Gastrik

rawatan untuk gastrik

  • Tiada selera makan
  • perut rasa tidak selesa
  • perut rasa memulas
  • muntah
  • cirit-birit
  • badan rasa lemah
  • demam
  • perut kembung
  • najis berwarna hitam
  • dada rasa sakit

Supplemen Shaklee Cadangan Untuk Gastrik

set sakit gastrik

order-online (2)

1. Energizing Soy Protein

  • Merupakan sumber protein yang tinggi dengan sifat alkalinya yang dapat membantu meneutralkan keasidan dalam perut
  • Protein ESP ini juga membantu membina sel-sel yang baru dengan menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan daripada asid hidroklorik semasa proses pencernaan

2. B Complex

  • Bertindak sebagai penenang sekaligus dapat membantu mengatasi tekanan yang dihadapi semasa kesakitan
  • lengkap dengan 8 vitamin B yang penting dan diperlukan oleh tubuh dengan sistem saraf

3. Ostematrix

  • Mengandungi gabungan kalsium, magnesium serta vitamin D yang dapat membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esafagus yang menyebabkan pedih ulu hati

Apa Kata Mereka Setelah Mengambil Shaklee

 

Pengalaman Dilla sendiri (gastrik)

Dilla kena gastrik dr darjah 4.. tiap2 thn paling bnyk puasa dalam 2minggu je.. puasa 3-4ari.. gastrik dtg.. pas tu tak puasa 2-3ari.. mcm tulah tiap2 thn.. bila gastrik dtg mesti nk muntah baru lega.. pedih ulu hati jgn ckp le..

hospital mana dilla tak pernah pergi?? klg, ipoh, sg petani, tapah semua dilla pernah pergi sbb sakit sgt tak tahan. mkn ubat pula.. mcm2 dh mkn.. gamat, susu kambing, ubat itu.. ubat ini.. minyak ini.. minyak itu.. tp tak baik2 juga.. makan pun tak boleh silap, kalau mkn benda berangin.. siap le!!! sakit smpai nangis2..

tp utk pertama kalinye.. thn ni dilla berpuasa dgn shaklee.. Alhamdulillah dilla baru tinggal 8hari sbb period sahaja! dilla juga menyusukan anak..Alhamdulillah dgn izin dr Allah dilla masih bertenaga, dah 10hari berpuasa tanpa ada tinggal pun sbb sakit gastrik.. syukur sgt.

So sesiapa yg ada gastrik elok sgtlah ambil ESP. bnyk sungguh kebaikan ESP ni!

 

Kalau saya tahu ESP boleh membantu merawat gastrik, awal2 lagi saya amalkn secara konsisten. baru2 ni saya kene gastrik yang agak kronik.. saya mmg dah lama kene gastrik hampir 10 tahun.. hari yang saya sakit tu mmg sampai jd cam udang la.. pastu sy google2 (nasib HP ada mobile internet) nak cari penawar sakit ni.. jumpa plak peranan ESP ni utk gastrik, kebetulan ada ESP dalam almari tu yang saya guna skip2, tekad amik ESP (paksa diri tu bangun) minum ikut arahan, dan esoknya dah kurang daan sekarang ni dah hilang terus sakit gastrik (selalunya kalau makan ubat hampir 5 hari baru ok) TQ Shaklee..

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge