Kini Vitamin C Shaklee Berwajah Baru Dengan Lebih Banyak Lagi Manfaat

By | January 1, 2016

Assalamualaikum.. 🙂

Kini, Vitamin C Shaklee datang dengan wajah yang baru, yang lebih menarik.. Namun, usah rasa risau atau bimbang, perubahan pada wajah, bukan bererti kualiti akan turut berubah.. Shaklee sentiasa mementingkan kualiti setiap produk yang mereka keluarkan.

sustained release vita-c plus

Setiap tablet Vita-C Shaklee mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500 mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C di dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (di dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam.

Setiap tablet mengandungi 120 mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga di kenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

Khasiat Vitamin C Shaklee:

  • Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar
  • Peningkatan sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkirkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selesema.
  • Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
  • Mencantikkan kulit – Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolesterol sihat – Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Amaran!!!

  • 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100 mg Vitamin C.
  • Keresahan akan mempercepatkan penyusutan Vitamin C
  • Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan Vitamin C dengan banyak
  • Terlebih dos Vitamin C (melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan sedikit cirit-birit

TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE

 

Huhuhu ase rugi lak xtaw ttg shaklee ney awal2. Duit abis beli set kulit tp xmemuaskan hati lgsng. Skrg just mkn vitc, minum byk air n pakai pcuci muke je. tp mmg sngt puas hati dgn vit c shaklee. insyaallah mggu ney Duit dpt sy wat payments. 🙂

 

Bukti vit c mmg berkesan. Hanya amalkan sehari 2 biji ni hasilnya. 🙂

 

saya nak kongsi pengalaman customer yg mengalami masalah bengkak gusi, gusi berdarah dan juga bau nafas. Saya rasa, bau nafas sebab gusi yang tidak sihat.. sehinggakan kedudukan giginya bergerak-gerak dan membuatkan dia tidak selesa dan rasa rendah diri kerana bau nafas. So saya suggest Vita C utk masalah gusi bengkak tu. vit b complex utk, lemah2 badan dan juga ostematrix (customer lelaki). Setelah seminggu, gusi bengkak telah menyusut dgn banyaknya.. dan setelah sebulan, gusi bengkak, berdarah dan juga bau nafas telah tiada lagi. Alhamdulillah. Bukan sahaja untuk para wanita mengandung, ibu menyusukan bayi, insan terlebih berat badan badan.. malahan untuk masalah gusi tidak sihat juga membantu.. rupanya, sudah lama asyik menggunakan ubat kumur listerine laa. oral b laa. colgate la.. tak dapat diatasi.. Alhamdulillah.. sudah selesai masalah itu.. 

 

Salam.. Nak share testimoni saya sikit, boleh..? Saya minat dengan Vitamin C. Selalu consume Vitamin C. Before this makan Vitamin C brand lain. Tapi, pedih perut la. Sebab saya gastrik kuat. Since consume selama seminggu Vitamin C Shaklee, gastrik da tak de langsung! Bukan kurang tapi da tak de pedih-pedih perut. Tahun depan tak perlu tinggal pose sebab gastrik lagi.. Alhamdulillah dan InsyaAllah..

 

PENGALAMAN SELEPAS AMBIL VITAMIN C 

 

saya nak share.. Sebelum ni, jika saya demam pasti akan ke klinik dan suhu badan akan naik dam lambat untuk sembuh kembali.. Tetapi bila saya dah mula ambil vitamin C Shaklee badan pun rasa cergas dan senang untuk pergi kerja dan yang paling penting, tiada istilah perkataan ambil MC (Cuti Sakit).. Sebenarnya saya baru je ambil Vitamin C SHAKLEE ni.. Kulit pun rasa licin dan tegang..


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 104 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge