Assalamualaikum,

Mesti pernah dengar kan, wanita yang baru lepas bersalin, biasanya akan rasa trauma untuk ‘bersama’ suami. Kadang-kadang rasa trauma ini sebab di dorong oleh rasa seriau selepas bersalin. Bahkan, rasa risau mengenai jahitan selepas bersalin pun turut mempengaruhi.

Biasanya juga, selepas bersalin, hormon wanita tidak akan seimbang. Lebih-lebih lagi jika ibu yang menyusu bayi. Hormon yang paling tinggi semasa tempoh menyusu adalah hormon perangsang pengeluaran susu ibu, secara tidak langsung ia turut membuatkan rasa berahi si ibu turut menurun.

Namun begitu, bagi mengatasi masalah ini, terdapat pelbagai cara boleh di lakukan. Antaranya pemilihan makanan yang sesuai, untuk membantu meningkatkan nafsu si ibu.

Seks memerlukan tenaga, stamina dan kekuatan fizikal selain perasaan keinginan dan kesemua ini dalam kawalan kesihatan badan yang secara langsung dipengaruhi gaya hidup dan pemakanan.

Pemakanan yang seimbang sebagai asas penjagaan kesihatan. Pengambilan diet yang seimbang, seperti di dalam piramid makanan, sebenarnya sudah memadai.

img4827ad8ac6b11

 

Dalam produk Shaklee, turut tersedia vitamin yang dapat membantu meningkatkan ‘rasa berahi’ si isteri, di samping mengurangkan kedinginan isteri untuk di ajak ‘bersama’.

Antara vitamin yang boleh diambil adalah Alfalfa Complex dan Vita-E Complex. Alfalfa boleh diambil semasa dalam tempoh berpantang. Ia bukan sahaja bertindak sebagai milk booster, tetapi ia juga membantu ‘merapatkan’ semula keintiman wanita, yang longgar selepas bersalin.

Bukan itu sahaja, Alfalfa juga membantu membuang toksin di dalam badan.

Vita-E Complex juga sesuai diambil semasa berpantang, kerana ia boleh membantu mengurangkan parut selepas bersalin. Terutamanya, mereka yang bersalin secara czer. Bagi yang ingin mengurangkan kesan stretch mark selepas bersalin, juga sesuai untuk mengamalkan vita-E complex.

vitamin untuk angkat berahi isteri

 

Ia bukan sahaja sesuai untuk si isteri, tetapi juga sesuai untuk diambil oleh si suami. 🙂


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 527 times, 1 visits today)
Makanan Yang Sesuai Untuk Tingkatkan Nafsu Isteri Yang Masih Trauma Selepas Bersalin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: