Assalamualaikum,

Vitamin E merupakan salah satu produk Shaklee, yang sangat hangat dan mendapat perhatian ramai pengguna di Malaysia. Ini adalah kerana, ia sangat penting bagi kecantikan kulit, menghilangkan jeragat, memudarkan kesan parut hodoh, dan mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

luka pulih dgn cepat

OrderNow Button 1

 

Oleh sebab itu, vitamin E akan kerap di jumpai dalam mana-mana produk yang memberi jaminan untuk menghilangkan parut serta memulihkan luka dengan cepat, seperti minyak luka, krim kecantikan serta losyen. Jika anda melihat pada bahagian label produk kecantikan yang anda gunakan, sudah pasti ada tertulis perkataan vitamin E.

produk yg ada vitamin e
Ini adalah gambar ihsan dari google.

 

Fatim pernah terbaca mengenai vitamin E dapat membantu menghilangkan parut akibat stretch mark semasa hamil. Untuk memberikan hasil yang lebih baik dan lebih cepat, sebaiknya, vitamin E yang di ambil secara oral adalah lebih baik dari menyapu krim atau minyak vitamin E pada perut semasa hamil.

 

OrderNow Button 1

 

Bukan itu sahaja, vitamin E sangat sesuai di ambil oleh mereka yang baru mengalami pembedahan, kerana vitamin E dapat membantu mempercepatkan luka sembuh dan menghilangkan parut hodoh akibat pembedahan. Pengambilan lengkap set untuk selepas pembedahan atau set ibu berpantang czer, dapat membantu agar luka dalam dan luka luar pulih dengan cepat.

 

OrderNow Button 1

Di samping itu, vitamin E shaklee juga sangat digemari oleh pasangan suami isteri, kerana vitamin E dapat membantu merangsang keinginan berahi seorang isteri atau suami. Oleh sebab itu, vitamin E juga terkenal dengan nama jolokan, iaitu vitamin Cinta. hehe..

Ciri-ciri penting yang ada pada vitamin E adalah, ia bersifat antioksidan. Antioksidan ini sangat penting bagi membantu mencegah kerosakan sel daripada ancaman-ancaman radikal bebas. Menurut kajian, hampir 90 peratus masalah kesihatan adalah berpunca daripada serangan radikal bebas.

Vitamin E mempunyai banyak fungsi yang istimewa. Antaranya:

  • Ia bertindak sebagai penghalang oksidasi, melindungi dan mencegah daripada kerosakan sel
  • Ia menolong sel menyerap oksigen. Penyelidikan menunjukkan bahawa vitamin E mengurangkan keperluan oksigen untuk jantung, dan ia membolehkan jantung mengepam dengan lebih efisyen.
  • Ia membantu melambatkan proses penuaan
  • Ia menyokong daya imun.
  • Ia merangsang bahagian yang penting dalam sistem perlindungan, dan menjadikan badan lebih berkesan menghalang jangkitan.
  • Ia melindungi vitamin A dan vitamin C daripada dimusnahkan
  • Ia mengandungi mineral selenium yang menyokong aktiviti vitamin E, di mana ia berfungsi sebagai sebahagian daripada komponen glutation peroksida iaitu sejenis enzim
  • Kajian membuktikan vitamin E berkeupayaan melindungi sel dan tisu badan daripada kemusnahan akibat proses penuaan semulajadi
  • Vitamin E mampu meningkatkan kelembapan kulit jika disediakan dalam kepekatan yang sesuai dan tidak memberi kesan langsung pada kepekatan satu atau dua peratus.

Vitamin E boleh didapati daripada sumber makanan harian kita seperti kekacang, minyak-minyak sayuran dan produk yang berasaskan minyak sayuran seperti marjerin dan mayones.

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 381 times, 1 visits today)
Pulihkan Luka Dan Hilangkan Parut Dengan Cepat Secara Semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: