Nak Berhenti Merokok? Cuba Cara Semulajadi Ini.

By | December 4, 2015

Assalamualaikum 🙂

Masih lagi mencari-cari cara nak berhenti merokok?

Hakikatnya, merokok merupakan salah satu amalan yang sangat dilarang oleh islam, sebab ia memberi kesan yang buruk kepada kesihatan. Bahkan, terdapat juga mufti yang memfatwakan, bahawa merokok itu haram di sisi islam.

Namun, dengan keadaan politik negara yang lebih ke arah sekularisme seperti di Malaysia, amalan yang jelasnya boleh merosakkan kesihatan ini, kurang diberi perhatian. Malahan, penjualan rokok samada oleh peniaga yang membayar cukai ataupun peniaga yang menjual rokok seludup juga menjadi-jadi.

Kalau kat tempat fatim ni, rasanya rokok seludup ni memang mendapat tempat di hati perokok, sebab harganya jauh lagi murah. Berapa harga? fatim pun tak tahu. hahaa..

Tapi kan. Yang buat fatim rasa sedih sangat, sebab amalan merokok ni, bukan hanya di kalangan lelaki, tetapi juga perempuan. Orang kata, kalau lelaki yang merokok, nampak macho. Ye ker macho? huhuhu..

berhenti merokok

Walaupun begitu, masih ada lagi suami-suami yang sayangkan isteri dan keluarga. Ada yang sanggup berhenti merokok, kerana mereka tak nak orang yang mereka sayang merana dan mendapat masalah kesihatan, akibat kealpaan mereka sendiri.

Samalah seperti perkongsian di dalam video pendek ini, yang ingin fatim kongsikan dengan anda semua.

Andai orang yang merokok itu adalah wanita mengandung, peluang untuk mendapat anak yang cacat adalah tinggi. Bahkan mereka juga cenderung untuk melahirkan anak pramatang.

Jika seorang bapa merokok dan membiarkan asap rokok itu dihidu oleh si isteri yang sedang hamil atau pada bayi dan kanak-kanak, mereka yang terkena hembusan ini cenderung untuk mendapat asma atau penyakit dalam paru-paru. Jika anda sayangkan isteri dan anak-anak, berhentilah sekarang. Sebelum mereka yang anda sayangi, mendapat penyakit kerana aktiviti tidak sihat anda.

Bahaya merokok bukan hanya kepada mereka yang berada di sekeliling perokok, tetapi ia juga sangat merbahayakan kesihatan perokok itu sendiri.

Bagi mereka yang merokok, mereka terdedah kepada penyakit seperti:
  • sakit jantung
  • stroke
  • katarak
  • kanser prostat
  • rambut botak
  • hilang pendengaran
  • gangrene
  • kemandulan
  • keguguran bayi
  • penyakit mulut dan gusi
  • kanser leher
  • kanser uterus
  • kanser lidah
  • dan banyak lagi

 

Berminat untuk berhenti merokok dengan vitamin Shaklee?

 

Supplemen Shaklee Cadangan untuk berhenti merokok

set berhenti merokok

order-online (2)

Berminat untuk memiliki set ini, untuk di hadiahkan kepada pasangan? Klik button untuk membuat pesanan.

Fungsi setiap vitamin dalam set berhenti merokok:

  1. Vivix: Mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular
  2. Nutriferon : Merangsang sistem imun
  3. Vitamin C : Antioksidan, merokok mengurangkan vitamin C secara mendadak
  4. B Complex : Perlu dalam sistem selular enzim perokok yang rosak
  5. Carotomax : Pemulihan membran mukosa, perlindungan peparu
  6. Alfalfa Complex : Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak dan tisu
  7. DTX Complex :Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak dan tisu

Jom hadiahkan pasangan anda dengan set berhenti merokok ini, semoga hidup anda sekeluarga akan lebih baik dari hari ini, selepas pengamalan vitamin Shaklee. 🙂

 

Testimoni


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI. 

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge