Cara Pengambilan Vitamin Untuk Set Kurus Bajet

By | October 29, 2015

Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Sudah lama fatim tak update blog, lebih-lebih lagi sekarang ni, fatim asyik sibuk nak mengira hari untuk bersalin. Rasa tak sabar pulak nak tengok wajah ahli baru dalam keluarga fatim. hehe.

Fatim akui, ramai yang dah berjaya menurunkan berat badan dengan set kurus bajet shaklee. Tapi, tidak kurang juga, ada yang impiannya untuk kurus terkandas, akibat kesilapan cara pengambilan vitamin Shaklee dengan betul.

Masalah berat badan berlebihan, bukanlah perkara asing dalam negara Malaysia. Sebab, Malaysia ni, kalau fatim tak silap, antara negara yang mengalami masalah obesiti antara yang tertinggi.

kurus

Orang kata, bila gemuk akan nampak comel. Tapi, kalau dah terlebih gemuk, bukan sekadar nampak comel, tapi ia turut mengundang kepada masalah kesihatan yang lain. Antaranya, ialah masalah kolesterol darah tinggi, tekanan darah tinggi, risiko untuk mendapat sakit jantung.

Bagi wanita yang obesiti pulak, mungkin peluang untuk hamil agak rendah berbanding wanita yang mempunyai berat badan ideal.

Bagi yang dah beli set kurus bajet, meh baca di sini, untuk mengetahui cara pengambilan vitamin yang betul. 🙂

Untuk set kurus bajet yang fatim nak kongsikan ini, adalah Energizing Soy Protein & Omega Guard.

FUNGSI ESP

ESP

  • Sumber protein yang terbaik sebab ia cukup 9 asid amino perlu untuk tubuh
  • Protein sangat penting untuk membina otot bagi tujuan proses metabolisme
  • Protein juga sangat penting bagi tujuan melindungi agar otot selamat dari cedera

FUNGSI OMEGA GUARD

kebaikan omega guard

  • Kaya dengan omega 3 dan omega 6
  • Sangat perlu untuk membakar lemak yang sudah lama terpendam

CARA PENGAMBILAN SET KURUS BAJET INI

1. ESP – Soy Protein Isolate
  • Ia boleh diambil samada 1 kali sehari atau 3 kali sehari, dengan syarat 1 hari cuma boleh ambil 3 sudu sahaja
  • Ia boleh diambil sebelum sarapan atau selepas anda melakukan senaman atau mengemas rumah
  • Tujuan mengambil sebelum sarapan adalah bagi mengawal agar anda kekal bertenaga sepanjang hari serta perut rasa kekal kenyang walaupun kebiasaannya sebelum ini, bila jam 10 pagi anda dah keluar mencari makanan.
  • Tujuan mengambil ESP selepas bersenam atau mengemas rumah, adalah bagi mengelak dari otot anda cedera akibat aktiviti tadi.
  • Elakkan pengambilan ESP bersama-sama air panas atau air kafein.
  • Boleh ambil ESP dicampurkan dengan jus atau buah-buahan yang dikisar terlebih dahulu. Ramai yang cakap, bila ESP campur dengan kurma yang dikisar, rasa sedap sangat.. hehe
2. Omega Guard
  • Perlu di ambil 3 biji setiap hari, selepas anda mengambil makan berat, samada selepas makan tengahari ataupun selepas makan malam.
  • Pengambilan nasi dan lauk perlu di kawal. Kalau dulu nasi penuh satu mangkuk kecil tu, sekarang cuba kurangkan jadi 3/4 je.
  • Meal kenalah seimbang, ada nasi, ikan/ayam dan sayur.

Dah ambil sama seperti yang di sarankan, tetapi masih juga berat badan tak juga turun-turun? Pernah tak mengalami keadaan seperti ini? Sabar yer.. Setiap sesuatu itu, juga mengambil masa untuk memberi kesan.

Harga untuk set bajet, ESP + Omega Guard ni, cuma RM310 termasuk postage. Berminat untuk mendapatkannya, boleh klik DISINI untuk mengisi borang pesanan atau boleh hubungi fatim terus.

Istimewa untuk customer fatim adalah, anda akan diberikan e-book khas untuk menurunkan berat badan. Antara isi kandungan e-book fatim adalah:

  • Jadual pengambilan vitamin set kurus dengan lebih terperinci
  • Resepi ESP
  • Senaman-senaman yang membantu mengecilkan paha dan perut
  • dan banyak lagi …

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 288 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge