TIPS KECANTIKAN WANITA: Kekal Cantik Dengan 5 Vitamin

By | October 13, 2015

Bismillah,

Assalamualaikum semua, apa khabar yer pembaca blog diari fatimah malam ni? mesti seronok kan. Esok kan hari sabtu. Bagi yang tak bekerja hari sabtu, memang best lah. Dapat bawa anak-anak jalan. Dapat duduk berehat di rumah sambil menonton tv. Betul tak. 

Memandangkan mood anda sedang seronok, jom kita berkongsi tentang tips kecantikan hari ni. Hari ni, saya nak kongsikan tips untuk menjadi wanita yang anggun dengan pengambilan 5 vitamin cantik Shaklee. 🙂

1. Protein Soya yang berkualiti tinggi

ESP Shaklee

  • Berkualiti disini bermaksud protein tu mengandungi 9 asid amino perlu..sebab jika tak seimbang dan kurang salah satu asid amino perlu..protin tu jadi tak lengkap dan tidak dapat digunakan dgn berkesan oleh badan.
  • Tahukah anda kekurangan protin yang berpanjangan boleh menjurus kepada penyakit seperti anemia (kurang darah), buah pinggang, sakit berkaitan hati, kolestrol tinggi, tekanan darah rendah, paras gula rendah, sistem saraf yg tak stabil, luka lambat sembuh, mudah sakit,letih,lesu…
  • (Protein Shaklee (ESP) adalah non GMO soy : Ia dicuci dengan air, bukan dicuci dengan alkohol dan punya banyak khasiatnya. Shaklee menghasilkan ESP melalui proses pengewapan dengan suhu yang dikawal demi menjaga kualiti protien itu sendiri)

2. Multivitamin yang lengkap dengan 12 vitamin , 7 galian dan zat besi.

multivitamin terbaik

  • Bagaimana nak pilih vitamin berkualiti…. 
  • Fakta ringkas: Vita-lea produk pertama by Dr. forest C. shaklee. Ianya sangat penting utk pembentukan darah dan sel.
  • Vita-lea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin)…more info baca  di SINI

3. Vita-E Complex

vita-e

  • kerana akhir2 ini..dizaman moden ni..kita terdedah dengan
    serangan radikal bebas didalam badan kita hasil dari pencemaran asap, gaya hidup yang kurang sihat.
  • Vitamin E mengurangkan risiko sakit jantung, kanser, simptom PMS dan menopause. 
  • Untuk memilih Vitamin E..pilihlah yang mengandungi sekali selenium dan grape seed extract didalamnya kerana ia akan meningkatkan keberkesanan fungsi Vitamin E. 

4. B-Complex 

vitamin B

 

  • yang lengkap kerana vitamin B amat-amat perlu untuk kekal bertenaga dan menghadapi stress. 
  • Vitamin B juga kritikal untuk anda yang ingin menumpukan perhatian,merawat kelesuan,depressi,berdebar-debar, gementar. 
  • Dan lagi satu…vitamin B mudah musnah jadi semestinya ia tidak cukup dari diet harian.. Apa2 pun pastikan yang Vitamin B anda mengandungi at least 100% of the Daily Value of Biotin.

5. Sustained Release Vitamin C 

vitamin c

 

  • bersama-sama bioflavonoid product. Penghasilan vitamin C berkurangan dengan meningkatnya umur kita dan mudah musnah akibat stress. 
  • Vitamin C  membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan, kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan, membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi, membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka, membina kolagen untuk kulit yang sihat, bertindak melindungi sel dlm serangan antioksidan, meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging….
  • Pastikan Vitamin C pilihan anda.adalah jenis sustain released. bertindak mengikut pelepasan masa…

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge