Assalamualaikum,

Panggilan telefon sebentar tadi dari seorang customer berusia awal 50-an, yang bakal menunaikan umrah tidak lama lagi menyedarkan saya bahawa belum pernah lagi saya kongsikan mengenai supplemen Shaklee yang boleh di bawa sebagai bekalan ke Tanah Suci, Mekah.

Asalnya, di zaman mudanya, pakcik ini juga memang pernah mengamalkan supplemen Shaklee. Sebab itulah, salah satu dari bekalan yang ingin dibawanya sebagai persediaan melakukan umrah ialah Vitamin Shaklee..

Sebelum saya terlupa, ingin saya kongsikan apakah vitamin yang saya cadangkan kepada pakcik tersebut di blog ini, buat tatapan anda juga. Manalah tahu kan, anda pun masih juga mencari supplemen yang boleh di bawa bekal untuk menunaikan fardhu haji & umrah nanti. Ataupun, sebagai bekalan orang tua kita apabila mereka melaksanakan ibadah haji & umrah. 

Antara Supplemen yang sesuai adalah seperti:

1. Performance Drink 

Performance Drink

– Ia berperanan untuk mencegah masalah penghidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah & haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.

2. B-Complex

vitamin B

– Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (tindakbalas glukos) di samping memberi ketenangan kepada tubuh. Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna, adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur. Maka, B-Complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

3. Vitamin C Plus

vitamin c

– Ia sangat penting untuk sistem imunisasi tubuh kita. Ia bertindak sebagai anti-oksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit. Sekiranya badan terasa seperti hendak demam, ambil sebiji Vitamin C, dipatahkan dua sebelum di makan. Ambil 2 biji sehari, sehingga demam kebah.

4. Vita-Lea 

multivitamin

– Multivitamin yang lengkap. Sebiji Vita-Lea mengandungi 28 nutrients yang penting, termasuklah 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian yang perlu untuk tubuh kita.

5. Ostematrix (Kalsium)

Ostematrix shaklee

– Sesungguhnya ibadah umrah & haji memerlukan kudrat yang banyak, maka, keperluan tubuh kita kepada kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain, terasa semut2 atau lebih teruk, boleh terjadi ialah kekejangan otot kaki akibat berdiri terlalu lama atau banyak berjalan.

Secara asasnya, anda cuma perlu mengamalkan Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C, Ostematrix dan Performance Drink.

p/s : Walaubagaimanapun, ingin saya tegaskan di sini bahawa supplemen ini hanyalah usaha kita untuk memastikan kesihatan optimum sepanjang menunaikan ibadah di Tanah Suci. Namun, nikmat kesihatan (dan sakit) itu datangnya dari Yang Maha Esa, dan kepadaNYA lah kita bertawakal.. InsyaALLAH

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 538 times, 1 visits today)
Vitamin Yang Sesuai Untuk Bekalan Haji Dan Umrah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: