Panduan Kembali Langsing Selepas Bersalin

By | October 6, 2015

Assalamualaikum,

panduan kembali langsing selepas bersalin

 

Berat badan susah nak turun selepas bersalin? Jangan risau, anda bukanlah orang yang pertama yang berdepan dengan masalah seperti ini.. hehe.. Sebenarnya, ramai wanita di luar sana, yang sangat risau mengenai perubahan berat badan selepas bersalin, lebih-lebih lagi kalau anda masa sebelum pregnant, size pinggang 24 inci. Lepas bersalin, besar jadi 34 inci.. hehee.. kan naya tu.. ada juga yang tak ambil, ada juga yang sangat stress..

Jangan stress kan diri anda, nanti cepat je kedut-kedut timbul di muka. Sebab bila stress, kita sebenarnya sedang membakar vitamin B yang berperanan untuk kecantikan kulit. Kalau dah habis terbakar, dah tak cantiklah kulit kita nanti.. hehee

Diet yang berkhasiat dan pelbagai akan mempercepatkan proses pemulihan selepas bersalin, dan membantu anda menghadapi cabaran sebagai seorang ibu baru. Samada anda memberi bayi anda susu badan atau susu formula, anda harus mensasarkan untuk mengamalkan diet yang sihat.

Panduan umum berikut dapat membantu anda mencapai dan mengekalkan berat badan yang sihat:

  • Jangan tinggal sarapan pagi;

sarapan

  • Makan sekurang-kurangnya lima hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari:

buah dan sayur

  • sertakan banyak makanan berserat tinggi seperti oat, kekacang, lentil, bijirin dan biji-bijian dalam diet anda;

bijirin

  • pastikan hidangan makanan anda mengandungi makanan berkanji seperti roti, nasi dan pasta (lebih baik jika bijian penuh untuk menambah serat);

sumber karbohidrat

  • kurangkan makanan bergoreng, makanan segera, konfeksi, kek dan minuman bergas, yang mana mempunyai kandungan lemak dan gula yang tinggi;

minuman bergas

  • kawal saiz hidangan pada waktu makan dan jenis snek serta kekerapan anda mengambilnya di antara waktu makan

candy-junk-food-story

Semoga dapat membantu. 🙂

Bagi yang ingin mencuba suplemen Shaklee untuk menguruskan badan, fatim cadangkan anda untuk mengambil set kurus terbaik Shaklee.

set weight loss (full set)

order_online_button

 

✿ SHAPE-UP PROGRAMME ✿

# The Best way to stay slim & trim

> Cara terbaik untuk kekal langsing dan rapi.

Setiap wanita dan lelaki mengidamkan tubuh yang sihat, langsing dan rapi.

Dengan set Shaklee Shape-Up, anda dapat menikmati hidup baru yang hebat dengan menghilangkan lemak berlebihan.

Kebaikan:

  • Badan yang langsing dan rapi*
  • Nampak lebih anggun*
  • Rasa unggul*
  • Rasa lebih bertenaga*
  • Meningkatkan keyakinan diri*
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*

 

✿ BODY PERFECTOR PROGRAMME ✿

# Untuk tubuh yang sihat & langsing
» To a healthier & shapely body

+ Adakah anda makan makanan yang sihat setiap hari?
+ Adakah anda makan secara tidak teratur?
+ Adakah anda gemar memakan makanan ringan?
+ Adakah anda rasa sukar untuk mengambil makanan yang berkhasiat kerana sentiasa sibuk?

Jadi, Program SHAKLEE Body Perfector adalah jawapannya! Ia merupakan cara mudah untuk mengekalkan berat badan ideal di samping rasanya yang lazat

Kebaikan:
✔ Makanan segera untuk mereka yang aktif
✔ Tinggi kandungan serat, memberi rasa puas & kenyang
✔ Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

 

Adakah wajib ambil semua suplemen yang ada di dalam gambar di atas?

TAK! Anda boleh pilih dan ambil ikut keperluan anda, tak semestinya kena beli semuanya.

Apa yang perlu anda faham, konsep nak kuruskan badan perlu melalui 3 langkah utama. Jika masih tak tahu nak pilih apa, jangan segan-segan nak hubungi fatim, k. 🙂

Langkah 1: Detox Badan

Langkah 2: Bakar Lemak

Langkah 3: Bina Otot

Testimoni Set Kurus Terbaik Shaklee

 

10c72-testiturun20kg3

 

12 b tip kurus lepas bersalin czer

 

29 testimoni set kurus

 

10325205_312036692286154_4065453982438420061_n

 

kurus selepas bersalin

 

sebelumselepas4

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 200 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge