Jangan Pandang Remeh Dengan Keputihan

By | September 15, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. ūüôā

Bercerita tentang wanita ni, memang seronok dan best sangat, sebab ia mempunyai 1001 cerita. Dari kesihatan dalaman, kecantikan dalaman dan kecantikan luaran. Sebagai seorang wanita yang normal dan sihat, ketiga-tiga ini adalah sangat penting.

Pagi ini, fatim nak bercerita sedikit mengenai keputihan. Biasa dengarkan keputihan ni? Keputihan ini adalah normal untuk berlaku kepada seorang gadis atau wanita yang dah berkahwin. Kenapa berlaku? Mungkin terdapat beberapa faktor yang boleh menyumbang kepadanya.

Jika berlaku semasa hamil, keputihan yang normal, maksud fatim, yang tidak terlalu teruk adalah perkara biasa. Ye lah kan, masa pregnant ni, segala hormon tunggang langgang. Sebab itu, ada waktu emosinya ibu hamil ni, mudah sangat terganggu. Sensitif yang teramat, cepat moody. Tapi, ibu-ibu, jangan stress sangat, k masa pregnant ni. Sebab ibu hamil yang mudah stress, boleh melahirkan anak yang ada masalah ADHD. ūüôā

Berbalik kepada cerita Keputihan. Bagaimana nak tahu, kalau kita ada masalah keputihan?

Adakah anda mengalami masalah berikut?

  • Kegatalan pada kemaluan?

  • Selalu keluar cecair berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?

  • Ketidakselesaan apabila ‚Äėbersama‚Äô suami?

  • Terpaksa memakai panty-liner setiap hari?

JANGAN ANGGAP KEPUTIHAN SEBAGAI PERKARA REMEH

Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu…

Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.

keputihan

*** Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.

*** Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita.

Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.

Vitamin Shaklee dapat membantu?

Vitamin yang sesuai untuk mengatasi masalah keputihan adalah Alfalfa Complex.. Apa kata mereka?
alfalfa complex

TESTIMONI MASALAH KEPUTIHAN 

 

alfalfa keputihan

 

keputihan-crop3 testi rawat-keputihan-dengan-alfalfa-shaklee

 

testimoni keputihan2

Alfalfa tumbuhan 1001 fungsi, bukan untuk ibu yang menyusukan anak je tauu!! Anak dara pun boleh guna.. hehee

Antara fungsi alfalfa yang wajib anda tahu dan ingat :

  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‚Äėrasa sejuk‚Äô (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat athma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  19. Membuang angin dalam badan
  20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
Jadi, kepada ibu-ibu yang ingin memelihara aset anda tu, jangan lupa mengambil Supplemen Cadangan Khas Untuk Wanita.. ;-) … Isteri Ketat, Suami Makin Rapat… :-)

Fungsi kedua vitamin ini untuk kewanitaan kita :

vitamin e
  • Anti oksida, anti penuaan, menyokong dan mempercepat pembaik pulihan otot & baik untuk jantung, dan ada yang menggelarkannya sebagai¬†sex vitamin!

Alfalfa Complex

alfalfa complex

  • Baik untuk kesihatan dalaman wanita, berfungsi seperti¬†Kacip Fatimah (perapat!), membantu melancarkan kitaran haid, dan banyak lagi kebaikan Alfalfa (seperti dinyatakan di atas)

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI. 

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA‚ÄĚ

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge