Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. 🙂

Biasanya kan, kalau pasangan yang ada anak sulung perempuan atau dah ada beberapa orang anak perempuan, pasti inginkan kehamilan terbaru akan memberikan mereka anak lelaki. Betul tak?

==> Tingkatkan Kesuburan Isteri Dengan EPO (Klik Sini)

Jadi, pagi ni, fatim nak berkongsi beberapa tips, yang mungkin dapat membantu ibu bapa semua, yang teringin sangat nak dapat anak lelaki tu. Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat.

Setiap tips ini, sebaik-baiknya diamalkan sebelum hamil lagi dan diteruskan sehingga hamil tiga bulan pertama. 🙂

 

tips dapat anak lelaki

 

sumber: majalah PaMa

5 Tips Untuk Dapatkan Anak Lelaki

Tips 1 : Mengamalkan Pre-Conception Gender Diet

  • Diet ini diterbitkan dalam tahun 1982, di mana wanita yang inginkan anak lelaki digalakkan mengambil makanan yang kaya dengan potassium dan sodium.
  • Misalnya daging, ikan, sosej, jem, madu, buah-buahan, sayur-sayuran, roti dan pasta.
  • Para saintis yang terlibat dalam kajian ini mencadangkan agar wanita ini memulakan diet ini tiga bulan sebelum mencuba untuk hamil.

Tips 2 : Makan bijirin ketika sarapan dikatakan akan meningkatkan peluang untuk mendapat anak lelaki

  • Dalam kajian ini, 740 orang wanita yang telah melahirkan anak di tanya, apakah makanan yang di ambil setiap hari.
  • Jawapannya, mereka yang mengambil bijirin dan makanan yang tinggi potassium ketika bersarapan melahirkan lebih ramai bayi lelaki.

Tips 3 : Isteri memakan makanan beralkali untuk mendapatkan bayi lelaki

  • Ini juga merupakan topik hangat suatu masa dahulu di mana, wanita yang inginkan bayi lelaki perlu makan makanan seperti sayur, buah-buahan, susu, bijirin, nasi, pasta TETAPI perlu mengelakkan daging, ayam dan makanan laut kerana makanan sebegini dikatakan berasid.

Tips 4 : Bayi lelaki lebih kerap dilahirkan oleh wanita yang memakan makanan berkalori tinggi

  • Ada kajian mendapati bahawa wanita yang makan makanan berkalori tinggi lebih kerap mengandungkan bayi lelaki

Tips 5 : Gunakan kaedah bayi tabung uji (IVF) dan preimplantion genetic diagnosis (PGD)

  • Cara ini di katakan, akan memberikan keputusan yang tepat 100 peratus
  • Kaedah ini kosnya sangat mahal

>> Tips untuk atur semula period bagi merancang kehamilan (klik sini)

>> Kenal Pasti Kenapa Anda Sukar Hamil (klik sini)

>> Berita gembira mereka yang berjaya hamil. Ketahui apa yang mereka amalkan. (klik sini)

Namun, suka untuk fatim ingatkan, semua ini adalah sekadar tips. Yang memberi rezeki anak dan yang paling tahu apa kita perlukan adalah Allah sahaja. Jadikan banyakkan berdoa, semoga Allah mempermudahkan perancangan ibu-ibu semua. 🙂


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

 

(Visited 13,557 times, 29 visits today)
5 Tips Untuk Mendapatkan Anak Lelaki Menurut Dr Pakar Puan

One thought on “5 Tips Untuk Mendapatkan Anak Lelaki Menurut Dr Pakar Puan

  • September 21, 2015 at 8:20 am
    Permalink

    Salam ziarah…

    Info menarik nih…
    Boleh cuba juga untuk diamalkan memandangkan saya belum ada anak lelaki… Mana tahu kan… Usaha kan…
    Maria Firdz recently posted…Tazkirah #4: Waktu SingkatMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: