6 Tips Untuk Hilangkan Parut Hodoh

By | September 10, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. 🙂

Ada masalah parut hodoh yang tak pernah-pernah hilang, walaupun banyak dah produk yang anda gunakan? Apa kata anda cuba tips yang mudah & jimat sangat-sangat ini. 🙂

tips kecantikan

  • Minum air putih secukupnya sesuai keperluan badan. Kita sedia maklum pengambilan air putih penting untuk menjaga kelembapan kulit, memudahkan proses detoksifikasi dan perkumuhan oleh tubuh, membantu kelancaran fungsi organ lantas menghasilkan sel-sel kulit yang sihat dan cantik.
  • Rajin makan sayur dan buah. Letakkan target untuk makan 4-5 potong buah dan 1-2 hidangan sayuran setiap hari. Tak suka? Cubalah. Mungkin ini masanya untuk anda belajar buat salad buah dan sayur. Buah dan sayur selain diketahui kaya fiber yang bagus untuk proses perkumuhan tubuh, ia juga mengandungi pelbagai zat yang bagus untuk kesihatan dan kecantikan sel kulit.
  • Cucilah wajah secara teratur. Dua kali sehari dah cukup sebenarnya, tak perlu lebih-lebih. Gunakan pencuci wajah yang lembut dan sesuai untuk kulit. Juga, gunakan air sejuk semasa mencuci wajah untuk mengelakkan kulit wajah daripada kering, seterusnya jadi berkedut dan kelihatan tua! Terbaik, sapukan krim atau serum wajah yang sesuai untuk wajah selepas mencuci ya?
  • Tidur yang cukup. Kurang tidur akan membuat kulit anda stress tau.. Stress mengganggu fungsi organ tubuh seterusnya akan beri kesan kepada seluruh tubuh. Tak percaya, cuba ingat-ingat masa belajar bilakah waktunya jerawat rajin singgah di wajah selain waktu haid? So, pastikan tubuh kalian mendapat rehat dan tidur secukupnya. Jangan terlebih tidur sebab nanti jadi sembab pula!
  • Rajinlah bersenam untuk keluarkan peluh. Peluh-peluh ni mengandungi toksin sebab itu ia sepatutnya dikeluarkan daripada tubuh kita. Toksin pula ialah racun. Takkan nak simpan racun dalam badan kot kan? Jika tak dapat konsisten bersenam 30 minit untuk 3 kali seminggu, jangan rasa bersalah. Letakkan target mesti bersenam at least seminggu sekali kalau dah tahap sibuk sangat. Atlet negara ramai yang kulit cantik-cantik, glowing skin naturally lagi pula bersenam buat kita rasa happy 🙂
  • Last but not least, tolonglah jangan pegang-pegang sangat muka tu, lagi-lagi time ada jerawat. Tangan manusia sangat cepat memindahkan kuman dari satu tempat ke satu tempat. Picit-picit jerawat apatah lagi. Pastikan tangan betul-betul bersih dan peralatan yang digunakan untuk wajah telah distril.

Jadi, tu dia 6 tips mudah yang dapat fatim share untuk semua. Senang kan? Bagi peminat produk Shaklee pula, ada berita gembira untuk anda.

Bersama dengan 6 tips di atas, anda boleh amalkan pengambilan Vitamin C, ESP DAN GLA untuk membantu mendapatkan kulit wajah idaman. Ini testimoni customer kami.

Testimoni Vita-E Complex & ESP Shaklee, membantu menghilangkan parut bekas jerawat dan liang pori semakin mengecil.

Selamat mencuba. 🙂


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI. 

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 137 times, 1 visits today)

One thought on “6 Tips Untuk Hilangkan Parut Hodoh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge