Berpantang Lebih Bertenaga Dan Tiada Lagi Masalah Sembelit

By | September 2, 2015

Alhamdulillah, genap dah umur baby baru 23 hari.. Seronok mendapat baby baru, di samping melayan keletah kakak. Aduh.. Kakak ni jeles pulak dengan adik.. ish3.. Bila tengok ummi dia pangku adik nak menyusu, kakak pun sibuk nak bagi punggung dia kat ummi.. Nak jugak di pangku..

Kadang-kadang perangai kakak menjengkelkan dengan kenakalannya.. tapi, biasalah kakak pun baru umur 1 tahun 9 bulan.. Banyak benda yang dia belum tahu.. hehee.. Apatah lagi, kalau selama ini, si kakak di jaga oleh nenek dengan datuk di kampung. Memang jaranglah dia dapat berkepit dengan ummi dia. Kesian dia..

Tapi, hari ni, saya nak kongsikan pengalaman berpantang anak ke dua, yang saya gelar sebagai adik. 🙂

Apa yang menyeronokkan masa berpantang ni, tak seperti masa berpantang waktu bersalinkan si kakak dulu.. Kalau dulu, walaupun ada jugak mengamalkan jamu jenama G****, tapi, sakit pada bahagian bawah tu, sampai habis berpantang pun masih sakit..

Kalau nak duduk pun, kena berhati-hati, sebab jahitan belum sembuh.. Punyalah lama jahitan tu nak baik.. huhuu.. kalau masa berpantang kena sembelit, saya memang kalau boleh nak tahan je.. Tak sanggup rasanya nak menahan kesakitan pada bahagian luka tu, kalau tekad juga nak berak… sakit sangat.. huhu

Semasa mengandungkan adik, alhamdulillah, saya telah berkenalan dengan Shaklee.. Cinta pertama saya adalah pada ESP.. Masa mengandung, badan memang mudah rasa penat.. Tapi, alhamdulillah, dengan pengambilan ESP, badan macam bertenaga je. Next month, terus sambar full set untuk ibu mengandung.. hehee..

esp-soy-protein

Sebab tu, saya terus mendaftar menjadi ahli shaklee, sebab saya nak menikmati harga ahli di samping dapat membuat pesanan sendiri tanpa perlu nak tunggu orang lain yang order.. hehe..  Syukurlah, sepanjang bulan ramadhan 2012, dapat jugak berpuasa penuh, walaupun tengah sarat mengandung.. Badan rasa bertenaga je.. bacaan HB semua berada pada paras normal..

Sebulan sebelum bersalin, dah order awal-awal supplemen untuk berpantang, lengkap dengan supplemen untuk ibu menyusu. Supplemen yang saya beli adalah, Zinc Complex, Vitamin E, B-Complex, Vitamin C, GLA Complex, Alfalfa Complex, Collagen Powder, ESP, Vitalea dan Ostematrix.

 

 

 

Hari pertama selepas bersalin, sakit memang tak dapat nak cakap. Sampai nak duduk atas katil pesakit pun, mintak adik saya tolong angkat kaki.. Sakit bahagian jahitan tu betul-betul membuat saya tak bertenaga. Masa tu, tak tahu pun, akan kena tidur 1 malam kat hospital sebab nak tengok bayi kena kuning atau tidak.

Esoknya pulak, bila keluar bacaan kuning anak, terpaksa pulak kena tahan untuk satu malam lagi.. huuhuu.. Masa tu, terus sms kat adik, untuk bawakkan supplemen shaklee ke hospital, sebab dah tak tahan dah rasa sakit..

Alhamdulillah, selepas 2 hari ambil supplemen Shaklee, badan dah rasa bertenaga.. dah mampu nak angkat kaki sendiri naik katil pesakit.. hehee.. Buat pertama kali, kena tahan hospital sampai 3 malam.. Walaupun cuma 3 malam, tetap terasa lama..huuhuu..

Walaupun dah discharge, masih jugak kena buat pemeriksaan susulan, sebab baby masih ada kuning.. Syukurlah, dengan pengambilan supplemen Shaklee, sakit bahagian jahitan, cepat sembuh.. Bila diri sendiri dah sembuh, jadi tak de masalah untuk bawa baby untuk buat pemeriksaan susulan, walaupun berulang kali kena jejak kaki ke klinik.. hehe..

Dalam tempoh seminggu, dah mampu duduk tanpa banyak baring.. Lepas tu, bahagian jahitan tu, dalam tempoh 2 minggu pun dah sembuh.. Syukur sangat-sangat.. Bila fikirkan pengalaman masa berpantang waktu bersalin kakak dulu, memang terasa jauh perbezaannya..

Syukur sangat-sangat, sebab dipertemukan dengan supplemen semulajadi Shaklee.. 🙂

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge