Pengambilan Minuman Soya Membuatkan Kulit Semakin Cantik, Glowing Dan Badan Lebih Bertenaga. Yang Paling Best, Susu Badan Pun Semakin Meriah

By | December 10, 2017

Sudahkah anda memastikan pengambilan protein yang anda ambil hari ini mencukupi? Antara tanda-tanda Tubuh anda kekurangan Protein 🌹 Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah) 🌹 Kidney disease (Sakit buah pinggang) 🌹 Liver (Penyakit hati) 🌹 Kolesterol tinggi 🌹 Tekanan darah rendah 🌹 Kandungan gula darah rendah 🌹 Fungsi saraf tidak stabil 🌹 Peptic… Read More »

Petua Mencerahkan Dan Memutihkan Muka

By | December 9, 2017

Bismillah, Assalamualaikum semua.. Hari ini, saya nak share petua untuk mencerahkan serta membantu memutihkan kulit wajah. Bagi anda yang ada masalah sunburn pun, boleh juga mencuba petua ni. Selamat membaca dan mengamalkannya yer.. hehee 1. BARLI Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Kemudian, tumbuk barli yang telah di goreng itu hingga lumat. Bancuh serbuk… Read More »

Petua Untuk Merawat Bengkak Susu

By | December 8, 2017

Last entry, saya dah berbincang mengenai punca berlakunya bengkak susu. Jadi, kali ini, saya nak berbincang dengan anda, petua bagi merawat bengkak susu. Semoga bermanfaat untuk anda. 🙂   Petua Untuk Atasi Bengkak Payudara Pakai coli menyusu yang memberi sokongan, termasuk pada waktu malam. Pastikan ia benar-benar padan & tidak terlalu ketat. Susukan bayi dengan… Read More »

Bahaya Penyakit Pneumokokal Menjadi Punca Utama Kematian Kanak-Kanak

By | December 7, 2017

  Apakah Penyakit Pneumokokal? Penyakit Pneumokokal adalah disebabkan oleh sejenis kuman bakteria pneumokokus. Bakteria ini mudah dijangkiti dari udara. Penyakit ini biasanya menyebabkan jangkitan pada tekak dan telinga. Ia boleh menyebabkan jangkitan yang lebih serius seperti jangkitan paru-paru dan radang selaput otak. Ia biasanya ditemui di dalam pernafasan kanak-kanak dan disebabkan melalui batuk dan bersin.… Read More »

Pengalaman Menunaikan Umrah Bersama Anak-Anak Kecil

By | December 6, 2017

Alhamdulillah, kami baru sahaja selesai menunaikan umrah, bermula dari tarikh 19. Nov bertolak dari Malaysia, terus ke Madinah. Dan kembali ke Malaysia, pada 28. Nov, bertolak dari Jeddah. Banyak sebenarnya pengalaman yang menarik yang kami lalui sepanjang berada di Tanah Haram Madinah dan Tanah Haram Mekah. Mungkin bagi yang dah pernah pergi atau yang pernah… Read More »

8 Tips Untuk Mendapatkan Badan Kurus Dan Langsing Dengan Berkesan

By | December 5, 2017

Anda masih kekal gemuk, walaupun dah mencuba pelbagai tips untuk melangsingkan badan? Ramai yang cakap nak kurus, tapi, tak semuanya serius. Malahan, terdapat juga sesetengahnya, lebih suka mengambil cara mudah. Beli produk nak kuruskan badan di pasaran, tetapi, senaman atau aktiviti fizikal, langsung tak nak buat. Macam mana tu? Hari ini, saya nak berkongsi rahsia… Read More »

10 Tips Diet Untuk Yang Ingin Kurus Dengan Cepat

By | December 4, 2017

      Assalamualaikum semua.. Saya pasti, mesti ramai kawan-kawan kat luar sana, tercari-cari tips yang boleh membantu mereka untuk kurus dengan cepat, mudah, jimat dan yang paling penting, ia berkesan selama-lamanya.. betul tak? Tak nak lah kan, kalau hari ini berat turun, tapi tahu-tahu je bulan depan, berat badan dah naik mencanak-canak? betul kan?… Read More »

Cara Pengambilan Meal Shakes Yang Sesuai

By | December 3, 2017

Sebelum saya bercerita panjang mengenai cara pengambilan Meal Shakes yang sesuai, saya ingin bercerita mengenai kelebihan Meal Shakes terlebih dahulu, k. hehe.. Antara produk protein Shaklee yang turut mendapat tempat di hati rakyat Malaysia, sudah pastilah Meal Shakes. Meal Shakes ini kaya dengan 24 vitamin dan mineral. Jadi, kalau anda tidak gemarkan makanan tambahan berbentuk… Read More »

Sering Batuk? Anda Mungkin Dalam Bahaya ..

By | December 2, 2017

  Batuk adalah perkara normal. Walaupun begitu, terdapat beberapa jenis batuk yang tidak boleh dipandang ringan. Batuk boleh menjadi petanda kemungkinan kita menghidap sesuatu penyakit. Jom kenali beberapa jenis batuk, yang mungkin boleh mengundang bahaya kepada kesihatan anda. 🙂 1. Batuk pada waktu malam dan berlendir, suara menjadi serak – Anda mungkin menghidap asma. Anda… Read More »

Senggugut Antara Petanda Penyakit Endometriosis

By | December 1, 2017

    Sejujurnya, sebelum saya kenal Shaklee, saya tak pernah dengar pun penyakit yang melibatkan pangkal rahim wanita, seperti endometriosis, pcos, cyst dan banyak lagi. Malahan, biarpun kerap mengalami sakit senggugut sekunder, saya tak pernah mengambil berat. Bagi saya, ia adalah normal. Namun, setelah saya membuat sedikit pembacaan berkaitan senggugut, rupa-rupanya senggugut berkait rapat dengan… Read More »