Lure Hsu, Wanita Taiwan Yang Terhenti Usia Mencetus Fenomena Di Internet

By | June 23, 2017

Assalamualaikum dan salam jumaat semua. Saja hari ni, akak nak berkongsi mengenai berita hangat mengenai wanita 40-an, bernama Lure Hsu, tetapi memiliki wajah persis remaja yang berusia awal 20-an. Akak sebenarnya terdetik untuk berkongsi mengenai beliau ni, bukannya hanya kerana beliau nampak muda walaupun memang nampak muda pun. hehe.. Tapi, nak lah juga berkongsi dengan… Read More »

Jadual Pam Susu Ibu Untuk Wanita Berkerjaya

By | June 17, 2017

Ramai ibu-ibu yang berkerjaya rasa susah hati, setiap kali selepas habis cuti berpantang. Lebih-lebih lagi, ibu yang merancang untuk memastikan bayi mereka kekal untuk minum susu ibu. kalau boleh, tak nak dah campur-campur dengan susu formula. Apabila ibu dah mula masuk kerja kembali, aktiviti ibu menjadi kurang untuk menyusu bayi. keadaan seperti ini, boleh menjadi… Read More »

Tips Hilangkan Kesan Regangan Semasa Mengandung

By | June 13, 2017

Assalamualaikum semua pembaca, hehee.. petang ni fatim nak berkongsi sedikit tips bagi membantu menghilangkan stretch mark. Apa itu stretch mark? bagi ibu-ibu yang ada anak tu, tahulah apa tu stretch mark ni.. hehee..   Apa itu Stretch mark? Ia adalah garis-garis putih yang terdapat pada beberapa tempat seperti perut, payudara, paha, lengan.Ia muncul akibat kulit… Read More »

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox

By | June 11, 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.. 🙂   Antara vitamin yang boleh di ambil untuk membantu mengatasi masalah chicken pox di samping untuk hilangkan parut chicken pox, bolehlah untuk ambil       BAGAIMANA CARA NAK BELI VITAMIN UNTUK HILANGKAN PARUT & RASA GATAL DI SEBABKAN OLEH CHICKEN POX?   1. Untuk belian atas talian menggunakan… Read More »

Kenal Pasti Kenapa Anda Sukar Hamil

By | June 10, 2017

Berkali-kali mencuba, tapi tetap juga gagal. Pelbagai ikhtiar dah di buat, tetap belum mendapatkan hasil. Berurut sudah. Makan ubat itu sudah, makan ubat ini pun sudah. Buat IVF pun tak juga berhasil. Pernah tak anda terfikir, kenapa anda sukar nak hamil? Kawan-kawan yang kahwin selepas anda pun, sekarang sedang hamil untuk 2 atau 3 bulan…… Read More »

Kaedah Tambah Berat Badan Yang Paling Mudah

By | June 8, 2017

  Antara set Shaklee yang menjadi pilihan ramai, adalah set Weight Gain. Baguslah kan, walaupun, kadar obesiti di Malaysia agak tinggi, namun, masih juga orang yang kurus di luar sana, berminat untuk menambah berat badan.  Baguslah kan. Sebab, keadaan tubuh badan yang terlalu kurus atau terlalu gemuk, adalah sangat merbahaya untuk kesihatan kita, bagi jangka… Read More »

10 Petua Mencerahkan Dan Memutihkan Muka

By | June 8, 2017

  Bismillah, Assalamualaikum semua.. Hari ini, saya nak share petua untuk mencerahkan serta membantu memutihkan kulit wajah. Bagi anda yang ada masalah sunburn pun, boleh juga mencuba petua ni. Selamat membaca dan mengamalkannya yer.. hehee 1. BARLI Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Kemudian, tumbuk barli yang telah di goreng itu hingga lumat. Bancuh… Read More »

Atasi Masalah Diabetes Sebelum Ia Merosakkan Tubuh

By | June 7, 2017

  Kalau cerita pasal bahaya penyakit diabetes, saya pasti ramai yang dah tahu.. Tapi, yang paling glamer mengenai pesakit diabetes ni adalah kemungkinan untuk di potong pada bahagian badan yang terluka. Ini adalah kerana jika pesakit diabetes, mengalami kecederaan yang kecil sekalipun, sangat merbahaya untuk dirinya. Bahagian badan yang terluka adalah sangat sukar untuk pulih.… Read More »

Rahsia Sentuhan Emosi Buat Si Manja

By | June 6, 2017

Kelahiran cahayamata pertama membuatkan ibu bapanya teruja untuk memberikan kasih sayang terbaik buat zuriat anda. Dalam tahun pertama usia si manja, pelbagai perkembangan termasuk emosinya.     Emosi #1 : Sejak Lahir Bayi anda masih kecil Sentuhlah sentiasa bayi anda. Sentuhan adalah kuasa ‘magis’ yang membuatkan emosi bayi dalam keadaan tenang. Walaupun waktu ini, bayi… Read More »