Kami Adalah Pengedar Shaklee Terbaik Sarawak. Hubungi Kami Sekarang Untuk Mengetahui Vitamin Yang Sesuai Untuk Anda Dan Seisi Keluarga.
  • 7 Tips Sihat Untuk Ibu Hamil Sepanjang Kehamilan

    ibu hamil

    Assalamualaikum, Salam Ramadhan hari ke 20 semua.. :). Insha Allah, syawal bakal tiba dalam 10 hari je lagi. Jadi, sempena raya bakal nak tiba ni, saya nak cerita sikit pasal tips untuk mak buyung. Lebih-lebih lagi, jika mak buyung yang baru pertama kali hamil. Mesti banyak yang nak di ingat-ingat,

    [Read More...]
  • Resepi Raya – Biskut Almond London

    Assalamualaikum, Memandangkan biskut Almond London ni adalah antara biskut kegemaran saya, all the time punya favourite tau.. saya cari punya cari, sebab nak cuba sendiri suatu hari nanti. InshaAllah, kalau saya dah ada oven sendiri di rumah. hehe.. Sedap sangat biskut ni tau, sampaikan masa saya sedang menulis ni pun,

    [Read More...]
  • Rasa Sakit Dan Lenguh Semasa Hamil, Boleh Ke Nak Berurut?

    ibu hamil

    Salam Ramadhan semua.. 🙂 Bagaimana keadaan ibu-ibu hamil hari ini? Sejak akhir-akhir ni, saya kerap terbaca pertanyaan dari rakan-rakan yang sedang hamil, terutamanya ibu muda, mengadu masalah sakit belakang, sakit pinggang, sakit lutut. Bahkan ada juga yang bertanya, boleh tak kalau mereka berurut, bagi membantu memberi kelegaan kepada tubuh mereka.

    [Read More...]
  • Atasi Masalah Rabun Dengan Carotomax Shaklee…

    rabun

    Assalamualaikum dan salam sejahtera semua ..   Bangun pagi, gelabah bila tak jumpa cermin mata.. Alamak! semalam letak cermin mata kat maner yer?? Kepala sampai naik pening, sebab terlupa tempat letak cermin mata..alahai,,tak pasal-pasal, pagi2 dah ada kerja mencari cermin mata lak.. rasa macam letak sebelah bantal semalam, tak kan

    [Read More...]
  • Kepentingan Indeks Glisemik Rendah Untuk Pesakit Kencing Manis

    d82b86b4-4a58-43a4-a036-0b7d995e3f20

    Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Salam ramadhan buat semua muslim di seluruh dunia… 🙂 Berbicara mengenai indeks glisemik, ataupun GI, ia merupakan antara skala penting dalam membantu mengawal kadar gula dalam darah bagi pesakit kencing manis. Ini kerana, indeks glisemik yang rendah, adalah lebih selamat untuk mereka. Apakah Indeks Glisemik?

    [Read More...]
  • 10 Tips Untuk Tingkatkan Peluang Hamil Bagi Pasangan Yang Dah Lama Berkahwin

    ibu hamil

    Melihat keletah anak-anak, memang sangat menghiburkan..Mereka adalah penghibur di saat duka & menyenangkan hati di saat gundah.. Bila melihat wajah anak tersenyum, hilang segala masalah yang telah bermain di dalam fikiran. (mode: teringat kat baby sendiri pulak..hehee).. Namun, tidak semua pasangan yang dah berkahwin, menjadi insan yang bertuah. Bertuah mendapat

    [Read More...]
  • Kepentingan Penyusuan Susu Ibu Kepada Bayi Yang Baru Lahir ..

    mother-breastfeeding-infant

    Penyusuan Susu Ibu Semua ibu digalakkan menyusui anaknya dengan susu ibu sahaja dari lahir sehingga berumur 6 bulan dan meneruskannya sehingga mencapai umur 2 tahun. Kebaikan Susu Ibu Untuk Bayi 1. Susu Ibu adalah makanan terbaik untuk bayi Ia mengandungi kesemua nutrien yang diperlukan untuk tumbesaran dan perkembangan otak bayi

    [Read More...]
  • Kenali Punca Serta Tanda Penyakit Kencing Manis

    apa-itu-kencing-manis

      Kencing manis adalah antara penyakit yang sangat popular di negara Malaysia. Ia sering dikaitkan dengan pengambilan gula dalam menu harian, yang dikatakan diambil melebihi kuantiti yang diperlukan oleh badan. Namun, tahukah anda, apakah sebenarnya yang dikatakan sebagai penyakit kencing manis atau bahasa sainsnya, Diabetes melitus? Apakah Kencing manis? Kencing

    [Read More...]
  • Vitamin B Membantu Meredakan Sakit Senggugut Bagi Wanita Muda …

    sakit-perut-senggugut

    Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Senggugut adalah antara masalah yang sinonim yang kerap hadir semasa datang bulan. Namun, tahap senggugut bagi setiap wanita adalah berbeza. Ada yang teruk sampai tak larat nak bangun. Tidak kurang juga, ada yang langsung tiada masalah senggugut semasa period. Antara vitamin shaklee yang sangat sesuai

    [Read More...]
  • Amalan Ibu Imam Syafie Ketika Menyusukan Beliau

    mother-breastfeeding-infant

    Sebagai wanita muslimah, sudah pasti terdetik di hati, apakah amalan-amalan oleh ibu-ibu para ulama, sehingga mampu melahirkan anak seperti Imam Syafie, Imam Hambali, Imam Maliki dan ramai lagi ulama yang terkenal dengan kebijaksaan mereka. Saya ingin kongsikan bersama anda, apakah amalan yang di lakukan oleh Ibu Imam Syafie ketika menyusukan

    [Read More...]
Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: